top of page

Aanbod verhaalfluistersessies

giphy.gif

Jongeren voorbereiden op ‘volwassenheid’, geen evident parcours


Niet alleen omwille van het puberbrein dat anders functioneert dan dat van een kind of een volwassene, maar hoe bereid je kinderen voor op hun 'puberteit'? En dan heb ik het niet over waar Abraham de mosterd haalt, maar hoe kunnen we kinderen op vroege leeftijd bewuster maken van zichzelf en hen motiveren om de beste versie van zichzelf te worden alvorens ze in de puberteit belanden?

Het abstract denken, of bewust kijken naar jezelf, begint bij kinderen meestal rond hun tiende jaar. Het is ook de leeftijd waarop hun ‘kinderlijke’ en dus ‘innerlijke’ natuur sterk begint af te nemen, maar ook is het de leeftijd waar de nauwe band met de ouders voor het eerst onder spanning komt te staan.

Het is dus niet verwonderlijk dat de puberteit voor vele ouders, zonder een goede voorbereiding daar naartoe, een lastig parcours kan zijn.
Vooral ouders die erg zorgzaam en opofferingsgezind zijn, krijgen vaak harde klappen
van hun pubers, die op hun beurt vaak nog meer hun best moeten doen om los te komen van thuis. Op die manier is het niet vreemd dat jongeren negatief ontsporen
en ongewild terechtkomen in een vroeg stadium van psychisch lijden.

Zover hoeft het natuurlijk niet te komen.

Je kan kinderen wel degelijk tools geven voor een makkelijkere overgang naar hun puberteit. Door samen met hen de diepere symbolische betekenis van verhalen en sprookjes te gaan 'decoderen', de inzichten en levenslessen eruit te halen die ze zelf kunnen gebruiken, wordt hun ‘innerlijke natuur’ intact gehouden waardoor ze een
proactief bewustzijnsmechanisme ontwikkelen waartoe ze anders de kans niet krijgen.

 


Zelfkennis: dé basis voor elk volwassen persoon

 

Het spreekt voor zich dat niet alleen ouders baat hebben bij een sessie, maar élk volwassen persoon. Niemand blijft immers vrij van trauma en innerlijke kwetsuren.
En meestal dragen we ze blijvend mee door gebrek aan inzicht in onszelf en anderen.
D
at kan dus anders. Door een gedurfde blik naar binnen te werpen.

Confronterend, maar meer nog is het een dankbare, verhelderende manier om naar jezelf en de ander te kijken.
 

Meer weten over De Verhalenfluisteraar

FullSizeRender.jpeg

De held in jezelf

Verhaalfluistersessie

 

 

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 10 jaar die het leven op een verhalende manier beter wil leren begrijpen


Wat leer je concreet?

 

De sessie start met een symbolisch verhaal of sprookje dat wordt voorgelezen waarna we stap voor stap dieper afdalen in het verhaal, maar ook dieper in onszelf. Symbolen worden ontcijferd, metaforen ontleed, archetypes herkend. Er wordt gefilosofeerd vanuit het denken én het voelen. Wie zijn wij in óns verhaal, op ónze levensweg? Wat zijn onze uitdagingen, ons blokkades op onze weg? Hoe gaan wij met onze beperkingen om?

Al na één sessie heb je meer zelfsturende inzichten gekregen.


De Verhalenfluisteraar boeken?

Voor een grotere groep, als school of organisatie? Een verhaalfluistersessie (100 min of 2 lesuren) kan naar iedereen worden gebracht die dichter bij zichzelf wenst te komen: leerlingen* en leerkrachten, in woonzorgcentra, jeugd- en opvoedingscentra, organisaties in de GGZ, in bedrijven of in het kader van een privé-initiatief.

* leeftijd: 3de graad lagere school en 1ste graad middelbaar

 


Contacteer me voor info en prijzen.

PROGRAMMA >

IMG_3189_Snapseed_3.jpg

De held in jezelf

Slow Collage Art duo-workshop

 

Voor wie?

Voor zowel creatievelingen als niet-creatievelingen vanaf 10 jaar

Wat leren jullie concreet?

De Verhalenfluisteraar leest in kleine groep een kernsprookje voor met als doel inzichten te scheppen die het bewustzijn vergroten, zodat we de held in onszelf ontdekken.
Daarna werken jullie als duo samen het verhaal uit aan de hand van
afbeeldingen uit tijdschriften. Deze worden verknipt en zo gecombineerd
dat voor jullie de kern van het verhaal een unieke vorm krijgt. Nadien wordt de collage bewerkt met acrylverf zodat het een (onherkenbare) art collage wordt.

Naast het een-op-een verbinden, is het thema er vooral op gericht om via symbolische figuren en beeldspraken te ontdekken wat er binnenin onszelf plaatsvindt en uiterlijk om ons heen gebeurt. Symbolische verhalen kunnen daar verheldering in brengen.

Op die manier leren we via onze objectieve waarnemingen, ons denken en onze intuïtie de prijsgegeven geheimen van een sprookje integreren in ons bewustzijn.

Kortom, jullie worden zélf 'verhalenfluisteraars'.

 

Een absoluut verrijkende duo-workshop voor lichaam, geest en ziel!
Ideaal voor ouders en hun kind(eren) of andere duo's (peters/meters en hun mete- of petekinderen,...).

Prijs: €185/duo


Start: 9u30 - Einde: 17u30

PROGRAMMA >

Deze duo-workshop liever in privésfeer?

Dat kan. Je krijgt een sprookje doorgestuurd (op basis van een telefonisch intakegesprek) dat je samen met je kind, neef, nichtje,... samen leest, alvorens naar de workshop te komen. Via one-on-onebegeleiding word je nadien ingewijd in de geheimen en mysteries van het verhaal. Daarna ga je samen aan de slag met beelden uit tijdschriften om uiteindelijk tot een verhelderende art collage te komen!

Prijs: €185/duo

Start: 14u - Einde: 18u

Bekijk hier wat deelnemers ervan vonden

Voorwaarden

Leeftijd kinderen min. 10 jaar. Voorkennis of artistieke skills zijn voor deze duo-workshop niet vereist. De groepen worden bewust klein gehouden zodat iedereen persoonlijk kan worden begeleid. (max 4 duo's)

Alle prijzen zijn incl. materiaal, persoonlijke begeleiding + water/koffie/thee.
Breng bij een dagworkshop je eigen lunch mee, alsook je eigen schaar mocht je linkshandig zijn.

Betalen kan contant of per overschrijving.


 

Deze art workshop voor een grotere groep organiseren?
 

Zoals op school of als teambuilding voor je organisatie of bedrijf?
Contacteer me voor info en prijzen.

bottom of page