top of page

Helend kunstenaar & spiritueel activator

Your soul is always going to whisper your truth back to you.

Your soul wants what is best for you. And if you try to silence its voice,
eventually the whisper will become a roar.

TBTR_moi_the_mentor_zw_edited.jpg

Foto's door Studio Deprez

_MG_6795 2_edited.jpg

Sofie A.F. De Smet (°1976)


Meester in de Beeldende Kunsten
Directe Communicatie

LUCA SCHOOL OF ARTS

Hogeschool voor Wetenschap en Kunst
Campus Sint-Lucas Gent


Lid BVCT-ABAT
Belgische Vereniging Creatieve Therapie

Gecertificeerd professional Jongerenveerkracht
door neuropsycholoog Michael Portzky
leeftijdsgroepen 12-14 & 15-18

Tekeningen lezen & begrijpen
(doorlopende bijscholing)

Een 'sensitivist' en 'sensualist', zo kun je mij het best omschrijven. Iemand die de mysteries van het leven zintuiglijk en zielsbewust ervaart en dit uitdrukt in figuratieve kunst. Vrouwelijkheid is daarbij mijn grootste drijfkracht.

Als helend kunstenaar focus ik me daarom vooral op de onderdrukte vrouwelijke essentie bij zowel mannen als vrouwen. De huidige algemene wisselwerking tussen man en vrouw is tenslotte omwille van die onderdrukking al langer dan vandaag uit evenwicht.

 

Om dat onevenwicht te doorbreken, pleit ik voor meer tederheid, mildheid, genegenheid, kwetsbaarheid, gevoeligheid, intimiteit, sensualiteit,... , meer nog dan liefde, omdat we eenvoudigweg niet elke dag op roze wolken leven.
Wanneer we vanuit tederheid reageren, wordt het mogelijk ons eigen lijden en dat van een ander te doorvoelen en te respecteren zonder onszelf daarbij te verloochenen.
We leren er doorheen groeien en ons te verdiepen in onze ziel. Haar stem nodigt ons immers uit te leven vanuit het hart en het onbewuste, en niet te kiezen voor zekerheid of het bekende. Maar daar is moed voor nodig en een transformatie in ons bewustzijn.

 

Kunst en verhalen kunnen daarbij helpen.

Door zelf op zoek te gaan naar mijn vrouwelijke essentie verdiepte mijn passie voor mensen die innerlijk willen groeien en hun bewustzijn willen verruimen. We dragen immers allemaal onze mentale kruisjes, en heling begint bij zelfkennis.

 

Want ik kan anderen niet leren in contact te komen met hun vrouwelijke essentie als ik dat zelf niet doe. Ik kan niemand leren zich artistiek te openbaren als ik daar zelf geen uiting aan zou geven. Als kunstenaar zet ik daarom niet alleen mijn levenservaringen en artistieke kunnen in, maar ook heel wat studie omtrent de menselijke psyche, benaderd vanuit mythologische, filosofische maar ook diepenergetische hoek, om anderen bij te staan in hun groeiproces. Het is ook een wisselwerking, waardoor ikzelf kunstzinniger, evenwichtiger én innerlijk krachtiger word.

 

​Uiteraard wil ik niet beweren dat er in ieder van ons een verdoken artistiek wonder schuilt, wel dat we allemaal talenten en passies hebben, eigen aan onze oerkracht, die ons kunnen inspireren om als mens veel meer te bereiken dan we voor mogelijk houden. En dat inzicht is álles. Het is niet alleen belangrijk voor onszelf, maar ook voor onze kinderen.  Door het maximale uit onszelf te halen en dat door te geven, kunnen we hen voorbereiden op hun eigen pad. We kunnen van onze dochters/zonen enkel krachtige vrouwen/mannen maken als we zélf innerlijk krachtig in het leven staan. Bovendien kunnen we ook van hen ontzettend veel leren. Een win-win.
 

Daarom werk ik als De Verhalenfluisteraar bijzonder graag met jonge tieners en jongvolwassenen, zij die nog een heel leven voor zich hebben, maar ook met senioren die al een leven achter zich hebben.

Kortom, als spiritueel activator moedig ik klein en groot aan om te werken aan hun spirituele bewustzijnsniveau, en dit aan de hand van krachtige verhalen en het beoefenen van kunst. Door bewuster te worden van zowel je innerlijke krachten als je schaduwkanten, ze te accepteren, activeren of deactiveren waar nodig, voel je je niet alleen gelukkiger, je volgt ook je unieke kosmische pad.

 

Sincerely Yours,

The Brave Tenderness (Roars)

www.sofieafdesmet.com

  • Instagram - Black Circle
bottom of page