top of page

Getuigenissen

“Een art workshop om ´u´ tegen te zeggen. Een verhaal, zelfkennis en kunst ineen. Magie! Heel fijn deze workshop met mijn metekind Siebe te kunnen doen! Het ideale cadeau voor zijn plechtige communie of het begin van de overgang van jongen tot man. Een uitdaging voor mij om mijn sturing los te laten en Siebe zijn ding te laten doen. Het sprookje in het begin bracht al heel veel inzichten. Zelfs voor mezelf, ook al heb ik al heel wat innerlijk werk gedaan. Verrassende wendingen tijdens het creëren die eerst wat angst opriepen, maar uiteindelijk heel mooie resultaten opleverde. Deze workshop leerde me weer dieper in overgave te gaan in alles. Om te blijven vertrouwen dat alles goed komt en vaak zelfs nog beter uitpakt dan gedroomd. Siebe en ik vulden elkaar aan en inspireerden elkaar. We blijven erover spreken en zien steeds nieuwe symbolen in het kunstwerk wat ons weer nieuwe inzichten geeft. Deze workshop versterkte en verdiepte heel duidelijk onze band. Dankbaar voor dit moois! Dankjewel Sofie, voor je fantastische begeleiding!PS: Terwijl ik mediteer, is Siebe uit eigen initiatief het verhaal aan het nalezen. Hij is zo onder de indruk. Krachtig werk dat je neerzet, Sofie!"
 

Sophie en Siebe (11j)

De held in jezelf

Privé duo-wokshop Slow Collage Art

"Het is nu bijna 2 weken geleden dat ik de duoworkshop Slow Collage Art 'Godinnen in elke vrouw' volgde, samen met mijn petekind. Het was een heel ontspannende, fijne namiddag, waarin we - dankzij Sofie's input over de godinnen en het creatief bezig zijn - even helemaal weg waren uit onze dagelijkse realiteit. We vergaten zelfs de tijd! Dankzij Sofie's begeleiding kwam er een sterk creatief en reflectief proces op gang. Dankzij haar suggesties durfde ik veel meer te experimenteren met beeld en verf. Ze haalt de creativiteit in je naar boven. Wat ik zo bijzonder vind, is dat het creatief en ontspannen bezig zijn me blijkbaar veel helderheid heeft gegeven in een persoonlijk thema en dat het me nu - twee weken later - nog steeds sterkt in de keuzes die ik maak."

Joëlle en Minne (16j)

Godinnen in elke vrouw

Privé duo-wokshop Slow Collage Art

"Sofie zet je terug op weg daar waar je het even niet meer ziet. Ze leert je anders kijken naar kunst, naar jezelf en je eigen creaties. Je transformeert als het ware als mens én als artiest waardoor je zielsontwikkeling in goeie banen wordt geleid.
Heel erg waardevol en precies
wat ik nodig heb tijdens mijn
artistieke zoektocht."

Erwin uit Oosterzele

One-on-one mentorship helende kunst

 

"Omdat 'the new me, or the return of the old me' er niet 'zomaar' komt. Wat graag ging ik in op de uitnodiging van Hilde De Moor: ‘of dat niet iets leuks, een uitdaging kon zijn.’ Zonder verwachting mij laten verrassen, onderdompelen, maar wat een verrijking voor de Geest en de Ziel! Innerlijke transformatie is net zo belangrijk als uiterlijke transformatie. In alle drukte van de voorbije weken, 3 dinsdagen op rij totale ‘rust’ ervaren. Als ik het met een gevoel dien te omschrijven: 'meester worden van je ziel', zonder zweverige toestanden, maar in alle puurheid. Jezelf echt bijzonder voelen om wie je bent, en na 3 lessen plots (her)ontdekken wat er diep in je verscholen zat, weggestoken door het pad welke ik de voorbije tientallen jaren bewandelde. A.d.h.v. een luisterend oor, het stellen van de juiste diepgaande denkvragen, gesprekken en warme knuffels, werd iets wakker gemaakt: zelfinzicht.

Na het schetsen met krijt, een collage samengesteld, uit 1 simpel tijdschrift kwam mijn levensloop voorbij, plots lag daar de spiegel van de voorbije en toekomstige tijd. Na het bewerken van de collage, het deel dat er uitsprong geschetst, en geschilderd... een mens is tot véél in staat, in volle overgave (en met de juiste achtergrondmuziek). Sofie leerde ons in al haar overgave het kleurmengen in acryl en de technieken, alsof ze kinderspel waren. One on one, of in groep met vrienden of vriendinnen, iedereen zou zichzelf dit eens mogen gunnen: zelfgroei, zelfzorg vooral, maar meer dan ooit een verrijking voor een vriendschap, hoe lang of kort ook. Je beleeft elkaar op een totaal andere manier, en dit via Kunstbeleving, ja, met grote K. Sofie is tevens De Verhalenfluisteraar: een storymentor voor jong en oud.
Ze leverde reeds prachtig werk in WZC waar senioren openbloeiden tijdens haar sessies... hartverwarmend!

In het hospice zal zeker plaats zijn voor haar workshops. Wordt vervolgd, het begin van een ongetwijfeld mooie samenwerking!

Ik ben fan, maar da's al duidelijk zeker?
Sofie, ik kom gauw terug!"

Els uit Zottegem

Volwassenenatelier

 

"Mijn schilderij kwam tot stand uit de wisselwerking tussen een spontaan gekozen energiecentrum, het intuïtieve schetsen, het zoeken naar bijpassende kleuren, tinten, vormen en technieken, en een specifiek gekozen afbeelding die op dat moment voor inspiratie zorgde voor de collage. Het uitgewerkte ontwerp samen met Sofie bespreken, zorgt voor nuttige feedback. Zo zijn specifieke denk- en voelcriteria in het werk terug te vinden. Bij het schilderen worden er een aantal keuzes gemaakt. Op welk materiaal gaan we schilderen? Welke grondkleur gaan we gebruiken? Hoe gaan we kleuren mengen? Wat komt op de voorgrond en welke texturen gaan we gebruiken? Al deze zaken komen aan bod waardoor het schilderij al snel zijn vorm krijgt. Het beoogde resultaat is behaald! Dankbaar en blij keer ik huiswaarts met een kunstwerk dat gezien mag worden!"

Erwin uit Oosterzele

Volwassenenatelier

"Als voedingscoach weet ik hoe belangrijk het is dat je bewustzijn goed zit bij alles wat je doet. Ik volgde reeds twee workshops bij Sofie en laat me ook door haar professioneel begeleiden, op eigen tempo. Sofie weet je terug bewust te worden van wie je bent, wat je voelt en hoe je denkt en dit aan de hand van tal van Jungiaanse archetypen die ons drijven. Ze brengt dit op een bezielende, maar vooral zeer toegankelijke manier (ook aan kinderen weet ze dit gepassioneerd over te brengen). Daarna ga je met dit alles creatief aan de slag. Voor mij persoonlijk was dit een enorme uitdaging, want de archetypes sijpelen dus ook door op creatief vlak, waardoor je aarzelt en makkelijk in de angst gaat. Maar Sofie loodst je daar op een heel gemoedelijke manier door, waardoor je nadien versteld staat van je eigen zelfportret dat bovendien ook nog eens mag gezien worden.
Ik kan haar 'bewustzijnsbegeleiding' en workshops daarom heel warm aanbevelen. Een absolute must!"

 

Inge uit Ronse

Godinnen in elk meisje

Slow Collage Art duo-workshop / Ladies Only +  Moeder & Dochter

"Ik vond het heel leuk om eraan te werken. Het was veel zoeken en beslissen. Ook was het een interessant verhaal om mee te werken. We hebben geleerd onze intuïtie te gebruiken. Ik ben blij dat ik het het gedaan heb. Ik kan niet stoppen met kijken naar het eindresultaat. Bedankt Sofie, het was zeer aangenaam bij jou, van het plakken tot het afwerken met verf!”
 

Siebe (11j) en Sophie

De held in jezelf

Privé duo-wokshop Slow Collage Art

 

"Ik heb deelgenomen aan de fantastische Slow Collage Art workshop 'Godinnen in elke vrouw'. Sofie nam ons mee in de mythische wereld van de Griekse Godinnen. Om vervolgens aan de hand van 7 archetypes jezelf te doorgronden en dit te integreren in een 'eigen' werk. Bedankt Sofie om ieder van ons te helpen doorheen dit proces. Je bent een inspirerende artistieke vrouw met kennis en vooral veel wijsheid."

 

Nathalie uit Oudenaarde

Godinnen in elke vrouw
Slow Collage Art workshop / Ladies Only

 

 

 

 

"Ik vond de workshop echt superleuk! Ik heb veel bijgeleerd.

In het begin dacht ik dat ik het werkje had verprutst,

maar als het af was, was ik verbaasd van mezelf.

Ik vind het ook leuk om mezelf erin te herkennen.

Zo begrijp ik mezelf ook beter."

Alex (11j) uit Oosterzele

Godinnen in elk meisje

Slow Collage Art workshop / Girls Only

"Als illustrator wou ik in eerste instantie andere tekentechnieken uitproberen. Omdat Sofie je hierbij laat vertrekken vanuit jezelf, ga je spontaan de abstracte en eerder innerlijke toer op. Voor mij dé ideale gelegenheid om los te komen van mijn eerder realistische tekenstijl en op zoek te gaan naar het ongedwongene en het plezier in het voor mij niet-conventionele tekenen. Ik leerde anders tewerk gaan waardoor de essentie van mijn zijn meer naar de oppervlakte kwam. Bij een volgende sessie stelde Sofie voor om mijn persoonlijke werk, een kinderboek, aan dit werkprincipe te onderwerpen.
Ik was eerst nogal sceptisch om mijn werk te confronteren met ‘aan de oppervlakte gerezen eigenschappen’ uit mijn diepe innerlijke. Maar als bij wonder ontdekte ik dat er zich nieuwe deuren openden en dat ik antwoorden kreeg op oude bevragingen waardoor mijn beeldverhaal ook groeide. Het krijgt nu meer inhoud en
symboliek, zodat elk getekend plaatje niet alleen mooi, maar ook rijker aan betekenis wordt."

 

Hugues uit Gent

One-on-one mentorship helende kunst

 


"Een heel ontspannende atelierwerking, die mij voor drie avonden even uit de dagelijkse drukte haalde. Weg van het academische of aangeleerd plastisch vormgeven werd ik vanuit een heel andere insteek in contact gebracht met nieuwe tekentechnieken en manieren om mij creatief te uiten. Het was voor mij als graphic designer even wennen om uit mijn comfortzone te stappen en mij letterlijk te gooien in de onbekende artistieke vrijheid. Op die manier was het ook de bedoeling om mijn diepste verdrongen stukje eigenheid terug te vinden en dit in een geschilderd werk te uiten. Doorheen de stapsgewijze uitwerking werd ik regelmatig bijgestaan door Sofie die je door haar spontaniteit, gedrevenheid en diepe mensenkennis verder helpt zoeken naar dat eigen persoonlijke werkje. Zeker voor herhaling vatbaar!"

Hugues uit Gent

Volwassenenatelier

 

"Een leerrijk en toch ontspannen dagje beleefd. Alhoewel ik mezelf toch goed ken, heb ik richtlijnen gekregen/ontdekt die me in bepaalde situaties kunnen helpen. Confronterend ook, een echte eye-opener-ervaring! Dank je Sofie."

 

Murielle uit Parike

Godinnen in elke vrouw

Slow Collage Art workshop / Ladies Only

 

"Een artistiek mentor die ook nog eens van nature uit kan coachen, is niet iedereen gegeven. Ik deed 3 art workshops en was erg onder de indruk van de manier waarop Sofie schijnbaar moeilijke psychologische materie uitlegt zodat je een beter inzicht krijgt in jezelf en je relaties met anderen. Hoe diep een onderwerp ook gaat, Sofie luistert en blijft diplomatisch in haar aanpak. Heel wat professionals hebben daar jaren training voor nodig, maar Sofie is een natuurtalent. Ook de verborgen creatieve aspecten in jezelf weet ze naar boven te brengen en de 'bewustwordingswerkjes' die je bij haar maakt, blijven nadien, zowel bij mij als bij mijn dochter, nog lang nawerken. Bij ons thuis kregen ze alvast een prominent plekje in onze leefruimte!"

 

Chantal en Lucie (11 j) uit Gent

Godinnen in elk meisje

Slow Collage Art duo-workshop /
Moeder & Dochter

"Dit is een workshop die nadien nog blijft doorwerken. Het is verfrissend om jezelf op een nieuwe manier te leren kennen en ook hoe anderen in elkaar zitten. Sofie weet dit ook allemaal zeer enthousiast over te brengen. Op artistiek vlak coacht ze je daar waar je het even niet meer ziet. Aangezien ik al helemaal niet artistiek ben aangelegd, had ik persoonlijk niet veel verwacht van mijn eigen kunstwerkje. Maar tot mijn verbazing heb ik toch iets prachtig afgeleverd. Ik zou het dan ook iedereen warm aanbevelen!"

Sofie uit Aalst

Godinnen in elke vrouw
Slow Collage Art workshop / Ladies Only

Ook een ervaring delen?

bottom of page