top of page

The Brave Tenderness

TBTR_beeldlogo_def_witruimte.jpg
TBTR_Male-Female_logo_edited.jpg

The Brave Tenderness is een artistiek atelier voor jong en oud, waar mythische verhalen gebruikt worden als bewustzijnsmedicijn en slow art beoefend wordt als bewustzijnstherapie.

 

Het is een plek waar kunst en zelfkennis elkaar ongedwongen vinden, waar ruimte wordt gecreëerd voor zowel artistieke praktijk als persoonlijke groei en waar vooral het ontwikkelen van een proactief bewustzijnsmechanisme ter bevordering van een gezond mentaal welbevinden voorop staat.

Een plek waar het vrouwelijke en het mannelijke binnen het individu opnieuw tot uiting kan komen, een plek waar men terug meester kan worden van de ziel.

Maar wat is dat eigenlijk, de ziel? Hoe goed kennen we onze pure essentie? Hoe goed kennen we onszelf? Welke innerlijke archetypen werken op ons door en welke stereotypen beïnvloeden ons van buitenaf? Welke creatieve passies zitten er in ons verscholen?
In hoeverre kunnen of durven we daar echt duidelijk over zijn en daar intuïtief vorm aan te geven? Met andere woorden, hoe kan kunst ons iets bijleren?


The Brave Tenderness biedt een alternatief op wat religie ons poogde te geven: wijsheid, moed, mate, rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid, maar ook deugdzaamheid, dankbaarheid, troost, kwetsbaarheid, mildheid, tederheid,... zonder er dogma's van te maken. Dat leidde immers alleen maar naar gelimiteerde overtuigingen; terwijl ze net onontbeerlijk zijn. Ze dwingen ons immers tot vertraging, tot meer diepgang en bewustwording. Oude systemen brokkelen dan ook stilaan af, nieuwe 'vertragende' systemen zijn in de maak.


Kunst en het 'fluisteren' van verhalen maken hiervan deel uit. Via deze 'nieuwe' werkingen leren niet alleen volwassenen, maar ook tieners en adolescenten en zelfs ouderen zichzelf op een 'nieuwe' manier kennen en dat al dan niet artistiek te uiten.
Ze leren elkaar opnieuw vinden, zich met elkaar terug verbinden, elkaar opnieuw te beminnen, zelfs 'goddelijk' te aanbidden.

Want hun tederheid is moedig.
En ze laat eindelijk opnieuw van zich horen.

Sincerely Yours,

The Brave Tenderness (Roars)

MEER ZIEN >

bottom of page